Bring Express - Produktionsplanerare till nytt lager i Arlanda stad

Bring Express Sverige AB söker två stycken

Produktionsplanerare till nytt lager i Arlanda stad

I sommar slår Bring upp portarna till ett helt nytt och fräscht lager och terminal i Arlanda Stad. Vill du med stort eget inflytande vara med på resan att tillsammans med övriga medarbetare och vår kund bygga något helt nytt och unikt för Stockholm? Vi söker nu två erfarna produktionsplanerare med stor kunskap inom och ett brinnande intresse för lagerdrift och 3PL!

Vi har fått äran att för en av våra viktigaste kunders räkning etablera en omfattande lagerlösning, där vi i stor skala skall färdigställa ordrar för vidare distribution till slutkonsument i Storstockholm med omnejd. För att leva upp till, och helst överträffa vår kunds förväntningar kommer det att ställas stora krav på alla involverade.

Vill du vara med och lyfta begreppet 3PL till nya nivåer? Har du koll på alla processer i ett lager, är dessutom duktig på att hantera WMS-System och förstår sambandet mellan uppställda mål och KPI:er, nöjd kund och lönsam affär? Har du tidigare erfarenhet av att dagligen detaljplanera hela den operativa verksamheten i ett WMS-system? Då är det dig vi söker!

Såhär kan din arbetsdag se ut

Som produktionsplanerare är du spindeln i nätet! Du samarbetar dagligen med vår kund och de transportörer som skall distribuera de ordrar vi plockar på lagret. Utifrån input från transportörerna skapar du förutsättningar i vårt WMS-system (Astro) för en effektiv produktion på lagret, som motsvarar kraven på en exakt leverans på rätt slottid till rätt port. Du har förståelse för att ditt arbete i slutändan påverkar hela logistikkedjans förmåga att leverera rätt artiklar i rätt tid till slutkonsumenten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar att:

  • Dagligen planera verksamheten i WMS-systemet
  • Vara delaktig i långsiktig och kortsiktig kapacitetsplanering
  • Samarbeta med arbetsledare i den dagliga verksamheten
  • Stort fokus på KPI- och lönsamhetsuppföljning
  • Löpande operativ kontakt med kund och andra intressenter som t.ex. transportörer
  • Super User i WMS (Astro)
  • Aktivt bidra till att företagets policys efterlevs inom enheten.

Tillsammans med arbetsledare för respektive process har du en avgörande betydelse för att vi når våra högt ställda mål, såväl avseende kvalitet som lönsamhet. Du rapporterar till platschefen.

Arbetet är förlagt till dagtid. Helgtjänstgöring förekommer.

Din bakgrund

För att bli framgångsrik i den här rollen tror vi att du har flerårig erfarenhet från lagerverksamhet. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom logistik, men det är inget krav. Vi förutsätter att du har goda datakunskaper, talar och skriver svenska obehindrat samt har goda kunskaper i engelska.

Vi söker dig som är strukturerad, effektiv och som har en god analytisk förmåga som gör att du snabbt förstår kritiska samband och processer för att nå en kvalitativ och kostnadseffektiv produktion. Du har ett genuint intresse för branschen och vet hur produktionen ska läggas upp på bästa sätt i ett lager. Därtill har du stor förståelse för kopplingen mellan målsatta effektivitetstal och ekonomisk framgång för verksamheten. Är du även kundorienterad och har stor social kompetens samt vana av operativ kundkommunikation är det här rollen för dig. Du förstår vikten av förändringar och arbetar kontinuerligt för att bidra till verksamhetens utveckling. Sist men inte minst är du en lagspelare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varför ska du arbeta hos oss?

Vi erbjuder ett arbetsklimat som genom ärlighet, respekt, samarbete, öppenhet och mod skapar utveckling, engagemang och resultat. Hos oss blir du en del av en spännande och expansiv koncern som sätter hälsa, miljö och säkerhet högt på agendan och där det finns goda möjligheter till personlig utveckling. Då det är en helt ny terminal som ska byggas ges du stort utrymme att sätta din prägel på verksamheten.

Vi har fokus på personlig mångfald som en naturlig spegling av hur samhället ser ut och välkomnar alla att söka!

Ansökan

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten? Välkommen att kontakta Björn Sandström på nummer 0701-652350. För frågor gällande rekryteringsprocessen, vänligen vänd dig till Bring HR-center på nummer 042-17 80 01.


Sökord: flow planner, flödesplanerare, logistik, supply chain, produktion, planering, 3PL, lager

Referensenr.:
Bring Express
Län:
Stockholm
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2017-07-30
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats:
Arlanda stad
Företagets hemsida:
http://www.bring.se

Bring är Posten Norges varumärke och riktar sig mot
företagskunder inom post och logistik i Norden. Bring
består av affärsområden med olika spetskompetens.
Bring är Nordens fjärde största logistikaktör och den
näst största postaktören.

Bring fraktar stora volymer med post, gods, paket
och livsmedel inom Norden och till och från den
internationella marknaden.

Koncernens vision är att vara ”världens mest
framtidsinriktade post- och logistikkoncern”.

Våra värden Ärlighet, Respekt, Samarbete, Öppenhet
och Mod styr vårt sätt att arbeta och bidrar till en
inkluderande och mångfaldig arbetsplats.