Bring Frigo AB - Speditör/Transportledare till Göteborg

Speditör/Transportledare till Göteborg

I denna kombinerade roll arbetar du med att planera och leda tempererade transporter på vår utrikesavdelning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Transportplanering av fjärrtrafik, primärt till och från Norge
  • Ordermottagning
  • Framtagande av offerter till kunder, lämna prisuppgifter på engångsförfrågningar
  • Initiera förändringsbehov av trafikupplägg vad gäller kvalitet, ekonomi, terminalutnyttjande, lastbärare och kapacitetsbehov
  • Samordna och samråda om optimala lösningar vad gäller dagligt drift men även att initiera behov på längre sikt
  • Initiera kunders krav till produktionsledning och samverkande åkerier
  • Reklamationshantering

Du kommer att vara placerad på vårt kontor i Slakthusområdet tillsammans med två transportledarkollegor. Kontoret kommer senare i år att flyttas till vår terminal i Mölnlycke. Förutom kollegorna kommer du även att ha kontakt med Brings chaufförer samt med externa åkare, kunder och leverantörer. Du rapporterar till Platschef för utrikes transporter.

Din bakgrund

Vi vänder oss till dig som har erfarenhet av arbete inom transport eller spedition, gärna med inriktning mot internationella marknader. Erfarenhet av att arbeta med tempererade transporter/livsmedelstransporter är meriterande. Du behärskar både svenska och engelska utan problem i såväl tal som skrift och har generellt god förståelse i de nordiska språken. Därtill ser vi gärna att du har kunskaper i andra språk.

För att kunna arbeta självständigt i denna roll ser vi att du har ett par års erfarenhet i en liknande roll. Du har goda trafik- och logistikkunskaper och är en van användare av Trafiksystem, gärna Axfreight. Därtill har du erfarenhet av att arbeta med kundavtal, prisverktyg och villkor för leverans och transport.

Vi söker dig som har ett affärsmässigt förhållningssätt och som trivs med att ha mycket på gång. Du har en god social kompetens och väl utvecklad problemlösningsförmåga. Är du dessutom noggrann och kvalitetsmedveten ska du inte tveka att söka!

Varför ska du arbeta hos oss?

Bring erbjuder ett arbetsklimat som genom ärlighet, respekt, samarbete, öppenhet och mod skapar utveckling, engagemang och resultat. Hos oss blir du en del av en spännande och expansiv koncern som sätter hälsa, miljö och säkerhet högt på agendan och där det finns goda möjligheter till personlig utveckling. 

Vi har fokus på personlig mångfald som en naturlig spegling av hur samhället ser ut och välkomnar alla att söka!

Ansökan

Intervjuer sker löpande.

Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten? Välkommen att kontakta Platschef Terkel Kildegaard Jensen på nummer 042-178257 (semester v. 28). För frågor gällande rekryteringsprocessen, vänligen vänd dig till Bring HR-center på nummer 042-17 80 01.


Sökord: spedition, forwarding, transportledare, transport management, Axfreight, ordermottagning, reklamation

Referensenr.:
Bring Frigo AB
Län:
Västra Götaland
Anställningstyp:
Tillsvidareanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2017-07-30
Tillträde:
Snarast, enligt överenskommelse
Arbetsplats:
Göteborg
Företagets hemsida:
http://www.bring.se

Bring är Posten Norges varumärke och riktar sig mot företagskunder inom post och logistik i Norden. Bring består av affärsområden med olika spetskompetens. Bring är en av Nordens ledande logistikaktörer och den största postaktören i Norge.
Bring fraktar stora volymer med post, gods, paket och livsmedel inom Norden och till och från den internationella marknaden.
Koncernens vision är att vara ”världens mest framtidsinriktade post- och logistikkoncern”.

Våra värden Ärlighet, Respekt, Samarbete, Öppenhet och Mod styr vårt sätt att arbeta och bidrar till en inkluderande och mångfaldig arbetsplats.