Bring Frigo AB - Transportledare till Helsingborg

Bring Frigo söker till sin internationella verksamhet en

Transportledare till Helsingborg

Som transportledare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att bestå av planering av transporter (tempererade, huvudsak i värdekedjan för livsmedel) från kontinenten med inriktning på import. Det innebär också arbete med:

  • Offerering av transporttjänster
  • Trafikledning av lastbilar samt kontakt med kunder, åkerier och chaufförer.
  • Initiering av förändringsbehov av trafikupplägg vad gäller kvalitet, ekonomi, terminalutnyttjande, lastbärare och kapacitetsbehov
  • Att samordna och samråda om optimala lösningar vad gäller dagligt drift men även att initiera behov på längre sikt
  • Initiering av kunders krav till produktionsledning, samverkande åkerier och leverantörer
  • Operativa kvalitetsfrågor

Du kommer att ha daglig kontakt med våra kunder, leverantörer, transportörer samt utländska samarbetspartners.

Är du den vi söker?

Vi vänder oss till dig som har relevant utbildning inom internationell transport/logistik och/eller flera års erfarenhet ifrån speditionsbranschen. Erfarenhet av arbete med tempererade transporter är meriterande. Vi förutsätter att du har flytande kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Det är en fördel om du har goda kunskaper i något trafiksystem, gärna AS 400, goda geografikunskaper samt är en van användare av MS Office.

Personliga egenskaper som är av värde för denna roll är problemlösningsförmåga, kreativitet, förmåga att ta snabba beslut och snabbt kunna växla från den ena arbetsuppgiften till den andra. Du skall även vara öppen för kundernas behov och ha god förmåga att kommunicera och samarbeta.

Vårt erbjudande

Hos oss arbetar du i en spännande och expansiv koncern som sätter hälsa, miljö och säkerhet högt på agendan och där det finns goda möjligheter till utveckling. Vi erbjuder även ett fritt arbete och en arbetsplats där medarbetarna räknas som en resurs att värdesätta högt. För att trivas inom Bring är det viktigt att du känner igen dig i våra värderingar, Ärlighet, Respekt, Samarbete, Öppenhet & Mod. Vi värdesätter mångfald och vill därför uppmana alla kvalificerade personer att söka!

Om tjänsten

Annonsen avser en tillsvidaretjänst med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas. 

Ansökan

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta John Billing på nummer 042-178047. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Bring HR-center på nummer 042-17 80 01.

Referensenr.:
Bring Frigo AB
Län:
Skåne
Anställningstyp:
Provanställning
Anställningsgrad:
Heltid
Arbetstider:
Dag
Sista ansökningsdag:
2017-09-29
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Arbetsplats:
Helsingborg
Företagets hemsida:
http://www.bring.se

Bring är Posten Norges varumärke och riktar sig mot företagskunder inom post och logistik i Norden. Bring består av affärsområden med olika spetskompetens. Bring är en av Nordens ledande logistikaktörer och den största postaktören i Norge.
Bring fraktar stora volymer med post, gods, paket och livsmedel inom Norden och till och från den internationella marknaden.
Koncernens vision är att vara ”världens mest framtidsinriktade post- och logistikkoncern”.

Våra värden Ärlighet, Respekt, Samarbete, Öppenhet och Mod styr vårt sätt att arbeta och bidrar till en inkluderande och mångfaldig arbetsplats.